niedziela, 17 czerwca 2012

Tiramisu z serkiem mascarpone / Tiramisu with mascarpone


  • 114g serka mascarpone
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1,5 szklanki śmietany kremówki
  • 3/4 szklanki posiekanych truskawek
  • 0,5kg przekrojonych na pół truskawek
  • kakao do ozdoby
  • 2 opakowania biszkoptów Ladyfingers
  • 1,5 szklanki mocnej kawy


W dużej misce ubijamy śmietanę, dodajemy powoli cukier puder. Ciągle miksując dodajemy serek mascarpone oraz posiekane truskawki.
Biszkopty nasączyć kawą (ja liczę do trzech).

Układamy następująco:
nasączone biszkopty
połówki truskawek
masa serowa
nasączone biszkopty
masa serowa
kakao

Chłodzimy przynajmniej dwie godziny w lodówce.

Smacznego!



1 komentarz: