piątek, 17 czerwca 2016

Naleśniki z otrębami owsianymi i sosem truskawkowym


  • 2 jajka
  • łyżka oleju
  • 350 ml mleka
  • 170 g mąki
  • 5 łyżek otrębów owsianych
  • 500 g truskawek
  • serek waniliowy

W misce zmiksować ze sobą jajka, olej, mleko oraz mąkę na gładką masę.
Dodać otręby i wymieszać.
Rozgrzać patelnię. Wlać chochlą porcję ciasta i równomiernie rozprowadzić. Smażyć chwilę na złoty kolor z obu stron.

W blenderze zmiksować truskawki.
Naleśniki podawać z serkiem i sosem truskawkowym.

Smacznego!


Truskawkowe pole & naturalnie zdrowe

Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym:
naturalniezdrowe.com.pl

1 komentarz: