poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Pomidorowa z pulpecikami

  • 1 litr bulionu
  • 300 ml przecieru pomidorowego Łowicz
  • 2 łyżeczki koncentratu Łowicz
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • śmietana (opcjonalnie)
Pulpeciki
  • 300 g mięsa mielonego
  • sól
  • pietruszka
  • pieprz
  • cebula
Dodatki
  • makaron lub ryż

W garnku na łyżeczce oliwy zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać bulion, przecier pomidorowy oraz koncentrat. Zagotować.

Pietruszkę posiekać, dodać do mięsa mielonego, posolić oraz dodać świeżo zmielony pieprz. Uformować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć je na odrobinie oliwy.
Dodać kuleczki do zupy i jeszcze chwilę gotować.

Podawać z ryżem lub makaronem (z kleksem śmietany jeżeli lubimy).

Smacznego!





Pomidorowa? Inaczej! Tak się teraz robi samo najlepsze!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz