niedziela, 19 lutego 2012

Karkówka z pieczonym ryżem


  • torebka ryżu
  • 3 kawałki karkówki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka Vegety
  • łyżeczka ketchupu (u mnie pikantny)
  • łyżeczka masła
  • szklanka wody
  • przyprawa do karkówki
  • ostra mielona papryka
  • cebula
  • ząbek czosnku


Cebulę i czosnek posiekać.
Karkówkę natrzeć solą, pieprzem, ostra papryką i przyprawą do karkówki. Schować do lodówki na godzinę.
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, układamy mięso i kładziemy cebulę z czosnkiem.
Do małego garnuszka wlewamy wodę, dodajemy masło, koncentrat, Vegetę i gotujemy do połączenia składników.
Gotową zalewą polewamy mięso z ryżem.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz