wtorek, 18 grudnia 2012

Migdałowe ciasteczka z czekoladą / Almond cookies with chocolate


  • 150 g masła w temperaturze pokojowej
  • 150 g cukru
  • 150 g mąki
  • 150 - 200 g prażonych migdałów
  • roztopiona czekolada lub Nutella

Migdały zmielić i zagnieść z masłem, cukrem i mąką. Ciasto można schować do lodówki lub pominąć ten etap i zabrać się za formowanie kuleczek wielkości orzecha włoskiego.

Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem zachowując odstęp między nimi. Piec 20-25 minut.

Przestudzone ciastka połączyć za pomocą Nutelli lub rozpuszczonej czekolady.

Smacznego!



2 komentarze:

  1. Rewelacyjne ciasteczka,migdałowe płatki z Lidla mam więc jutro zrobię takie smaczne ciasteczka dzieciom

    OdpowiedzUsuń
  2. O jakie prościutkie! Wyglądają trochę jak takie francuskie kolorowe ciasteczka, zapomniałam jak się je nazywa :)

    OdpowiedzUsuń