sobota, 16 marca 2013

Kokosowe naleśniki / Coconut pancakes


  • 200 ml mleka kokosowego
  • 80 g mąki
  • łyżka cukru pudru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • garść wiórek kokosowych
  • łyżka rozpuszczonego masła

Mąkę przesiać do miski miksera razem z cukrem pudrem, dodać szczyptę soli i wymieszać. Dodać jajka, mleko i wiórki kokosowe. Dokładnie zmiksować dodając pod koniec rozpuszczone masło.
Odstawić na pół godziny.
Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki na złoty kolor.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!



2 komentarze:

  1. Naleśniki - idealne! :) Typowo weekendowe smaki, widoki. Właśnie one najlepiej kojarzą mi się ze słodkim sobotni lenistwem.

    OdpowiedzUsuń