Coś dla miłośników sera.
Ciężkie, sycące i przepyszne.
- 2 plastry sera żółtego (po pół centymetra grubości)
- 3 łyżki bułki tartej
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki bazylii
- 0,5 łyżeczki oregano
- jajko
- olej do smażenia
- szczypta soli
Bułkę tartą mieszamy z przyprawami. Jajko roztrzepujemy w oddzielnym talerzu. Ser maczamy najpierw w jajku, następnie dokładnie w bułce z przyprawami. Następnie powtórzyć czynność, znowu zamoczyć w jajku a potem w bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu.
Smacznego!
Źródło
pyszne i tuczące :D
OdpowiedzUsuńlubie!! wieki nie jadlam kiedys byl czesto w moim domu na obiad:)
OdpowiedzUsuńBardzo ważne, żeby 2 razy obtaczać w bułce tartej, wtedy panierka jest najlepsza.
OdpowiedzUsuń