poniedziałek, 18 czerwca 2012

Smażony ser / Fried cheese


Coś dla miłośników sera.
Ciężkie, sycące i przepyszne.

  • 2 plastry sera żółtego (po pół centymetra grubości)
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki bazylii
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • jajko
  • olej do smażenia
  • szczypta soli


Bułkę tartą mieszamy z przyprawami. Jajko roztrzepujemy w oddzielnym talerzu. Ser maczamy najpierw w jajku, następnie dokładnie w bułce z przyprawami. Następnie powtórzyć czynność, znowu zamoczyć w jajku a potem w bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na małym ogniu.

Smacznego!



Źródło

3 komentarze:

  1. lubie!! wieki nie jadlam kiedys byl czesto w moim domu na obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ważne, żeby 2 razy obtaczać w bułce tartej, wtedy panierka jest najlepsza.

    OdpowiedzUsuń