sobota, 18 lutego 2012

Gulasz z trzech mięs


  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
  • 0,5 kg mięsa wołowego
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • papryka
  • cebula
  • kostka mięsna
  • kostka warzywna
  • grzyby (opcjonalnie)
  • olej


Cebulę pokroić i podsmażyć na złoty kolor.
Do garnka wlać troszkę wody i rozpuścić kostki. Dodać podsmażoną cebulę.
Mięso umyć i oddzielnie pokroić w kostkę.
Na patelnię wlać łyżkę oleju, dodać mięso wołowe i chwile dusić. Przełożyć do garnka. Jeżeli używamy, to włożyć garść grzybów. Dolać wody aby mięso było przykryte. Gotować godzinę na małym ogniu pod przykryciem.
Na patelnię włożyć mięso wieprzowe, chwilę dusić i dodać do garnka razem z pokrojoną papryką. Dodać wody, aby mięso było przykryte. Gotować kolejną godzinę.
Pierś z kurczaka również chwilę dusić i dodać do garnka na kolejną godzinę.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. 3 razy mięcho, 3 razy TAK! Sycące danie, idealnie rozgrzewające! w sam raz dziś!

    OdpowiedzUsuń