wtorek, 7 lutego 2012

Pomidorowa / Tomato soup

Ulubiona zupa mojej córeczki oraz moja. Jest to pierwsza zupa którą nauczyłam się robić jako dziecko. Gościła u nas na stole co weekend.


  • 2 skrzydełka
  • duża garść krojonej włoszczyzny
  • koncentrat
  • mleko
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • ketchup
  • liść laurowy


  • makaron lub ryż


Myjemy mięso, wkładamy do garnka - u mnie ma 2 litry. Zalewamy wodą i gotujemy 30 minut. Po tym czasie włożyć włoszczyznę i gotować kolejne 30 minut. Dodajemy koncentrat i mieszamy, odlewamy do szklanki trochę zupy, dolewamy pół szklanki mleka i po wymieszaniu dodajemy do zupy. Wlewamy odrobinę ketchupu, solimy i pieprzymy do smaku, dajemy szczyptę cukru i 2 liście laurowe. Gotujemy kolejne 30 minut.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz