wtorek, 12 czerwca 2012

Ciasto jogurtowe / Yoghurt cake



  • 3 jajka
  • 1 mały kubek jogurtu naturalnego
  • 0,5 szklanki oleju słonecznikowego
  • 180g cukru
  • 240g mąki pszennej tortowej 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli 
  • sok z 0,5 cytryny


W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Jajka wbić do dużego naczynia i ubić mikserem, żeby się połączyły. Dodać jogurt i zmiksować. Następnie dodać olej i znowu zmiksować. Dosypać cukier, dodać sok z cytryny i ponownie ubić. Mąkę z dodatkami dodawać do masy jajecznej ciągle ubijając. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni z termoobiegiem i piec ok 35 minut.

Smacznego!


Źródło

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz