wtorek, 3 lipca 2012

Spaghetti bez mięsa / Spaghetti without meat


  • 300g makaronu do spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 1/2-1 papryki 
  • 400g pomidorów z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz


Cebulę i paprykę pokroić na małe kawałki, czosnek posiekać.
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, szczyptę soli i podsmażyć aż cebula zmięknie.
Dodać pomidory, czosnek oraz paprykę. Wymieszać, przykryć i dusić ok. 20 minut.

Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odlać 50ml wody po makaronie i wlać do warzyw.
Dodać odcedzony makaron i wymieszać. Dodać pieprz do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Smacznego!



2 komentarze:

  1. dla mnie bez mięsa jest lepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, wygląda super smacznie, w lidlu właśnie jest promocja na makaron do spaghetti XXL, więc u mnie dziś też takie pyszności:)

    OdpowiedzUsuń