wtorek, 18 września 2012

Cynamonowe ciasto z jabłkami / cinnamon cake with apples


  • 1 3/4 szklanki cukru
  • 50g masła
  • 300g twarożku odtłuszczonego kremowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 duże jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 duże jabłka
  • 2 łyżeczki cynamonu

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

W misce połączyć mąkę, sól i proszek do pieczenia.

W drugiej misce ubić 1,5 szklanki cukru, masło, twarożek i ekstrakt. Miksować do aż składniki się połączą. Pojedynczo dodawać jajka. Wsypać mieszankę z mąki i miksować na średnich obrotach.

W kolejnej misce połączyć cynamon z resztą cukru i dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Wymieszać i dodać do ciasta.

Piec około 1 godziny.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz