środa, 7 listopada 2012

Ciasto z szynką / Cake with ham

Składniki na blaszkę 20x20 cm

  • 310 g mąki
  • 200 ml mleka
  • 2 duże jajka
  • 15 g świeżych drożdży (5 g suchych drożdży)
  • 80 ml oleju
  • ser zółty
  • 0,5 łyżeczki soli
  • salami / szynka
  • sezam / mak

Do miski wsypać mąkę, dodać drożdże, ciepłe mleko, jajka, olej i sól. Dobrze wymieszać.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć połowę ciasta. Ułożyć wędlinę, posypać serem i znowu wędliną. Wyłożyć drugą część ciasta i wierzch posypać makiem lub sezamem. Odstawić na 20-30 minut.

Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20-25 minut.

Smacznego!


2 komentarze: