poniedziałek, 6 lutego 2012

Rafaello



  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 100g masła
  • 50g cukru pudru
  • około 1,5 szklanki wiórków kokosowych do masy
  • ok. 20 sztuk całych, obranych migdałów
  • wiórki kokosowe do obtoczenia kulek
  • wafle lub rożki


Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Zmiksować miękkie masło z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując, powoli dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Do masy wsypać wiórki, pokruszone wafle i wymieszać dokładnie łyżką. Wstawić masę do lodówki na około 30 minut.

Po tym czasie formować małe kuleczki umieszczając w środku migdał. Obtoczyć w wiórkach. Gotowe wstawić do schłodzenia do lodówki.

Smacznego!


Źródło: wypiekizpasja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz