sobota, 12 stycznia 2013

Fatijas z kurczaka / Fatijas chicken


  • 4 tortille
  • 1 pierś z kurczaka
  • cebula
  • pomidor
  • liście sałaty
  • ketchup
  • majonez
  • ogórek
  • czerwona papryka
  • duża szczypta pieprzu cayenne
  • duża szczypta słodkiej papryki

Pierś z kurczaka pociąć na cienkie paski, doprawić przyprawami i smażyć na rozgrzanym oleju aż mięso się zarumieni.
Paprykę pociąć na paski, cebulę posiekać i dodać do mięsa.
Wszystko razem chwilę dusić.

Pomidora i ogórka pokroić w plastry. Liście sałaty umyć.

Tortille podgrzać na suchej patelni. Wyjąć na talerz, położyć kawałek sałaty, warzywa i mięso, dodać ketchup i majonez. Zwiń tortille.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz