poniedziałek, 14 stycznia 2013

Kokardki z pomidorowo - serowym sosem / Bow pasta with tomato - cheese sauce


  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 800 g pomidorów z puszki
  • 150 g sera feta
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 600 g makaronu farfalle

Czosnek obrać i posiekać. 
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i chwilę go smażyć. 
Dodać posiekane pomidory z puszki, sól, cukier i dokładnie wymieszać. 
Ser feta pokroić w drobną kostkę i dodać do sosu. Wymieszać i smażyć ma małym ogniu około 15 minut co jakiś czas mieszając.

W międzyczasie ugotować makaron.

Wierzch dania można posypać lekko startym parmezanem i świeżą natką pietruszki.

Smacznego!


1 komentarz: