Ciasto warte grzechu
- 30-40 czekoladowych herbatników
- 6-8 szklanek lodów o smaku kawy
- 6 szklanek bitej śmietany
- puszka mleczka toffi
- 1 szklanka (opakowanie) pokruszonych ciastek z toffi i czekoladą
- 2 czekolady z toffi
Na dnie brytfanki układamy herbatniki.
W misce miksujemy lekko rozpuszczone lody i smarujemy nimi herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Na to wykładamy połowę bitej śmietany.
Mleczko toffi podgrzewamy żeby było płynnej konsystencji i w miarę możliwości rozkładamy połowę puszki na bitej śmietanie. Posypujemy ciasteczkami.
Warstwy powtarzamy. Na sam wierzch kładziemy pokrojoną na kawałki czekoladę.
Odstawiamy do zamrażalnika na parę godzin, a najlepiej na całą noc.
Smacznego!
ciasto wygląda niesamowicie! i na pewno tak smakuje! lubię takie na zimno, z lodami :-) idealne na upały!
OdpowiedzUsuńobłędne!
OdpowiedzUsuńMmmm bardzo smakowiteee! :) Bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuń