- 200g mąki
- 30g kakao
- 30g mąki ziemniaczanej
- 250g masła
- 200g cukru
- 4 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 4 łyżki mleka
- 125g czekolady gorzkiej
- szczypta soli
Czekoladę posiekać na małe kawałeczki. Z białek ubić pianę.
Masło utrzeć z cukrami, dodać sól oraz żółtka.
Mąki, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać i dodać do masła.
Do gotowej masy dodać czekoladę oraz ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 45 minut.
Smacznego!
Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńpyszne, do "twarzy" mu z tymi czekoladowymi piegami :)
OdpowiedzUsuń