sobota, 29 grudnia 2012

Burrito meksykańskie / Mexican Burrito


  • 700 g mięsa mielonego
  • 8 pszennych tortilli
  • 1 cebula
  • 500 ml pasty pomidorowej
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 8 łyżek śmietany
  • 1 łyżka kakao - opcjonalnie
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • pieprz cayenne
  • sól
  • pieprz

Na łyżce oliwy podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać mięso mielone i razem usmażyć. Ewentualny nadmiar tłuszczu wylać z patelni.

Dodać pastę pomidorową i smażyć kilka minut aż zgęstnieje. Dodać kakao oraz pozostałe przyprawy według własnego gustu.

Na koniec dodać odsączoną fasolę i wymieszać.

Każdy placek tortilli wysmarować śmietaną, wyłożyć farsz i zawinąć.
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i ułożyć przygotowane wcześniej placki.

Piec około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz