- 150 g masła w temperaturze pokojowej
- 150 g cukru
- 150 g mąki
- 150 - 200 g prażonych migdałów
- roztopiona czekolada lub Nutella
Migdały zmielić i zagnieść z masłem, cukrem i mąką. Ciasto można schować do lodówki lub pominąć ten etap i zabrać się za formowanie kuleczek wielkości orzecha włoskiego.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem zachowując odstęp między nimi. Piec 20-25 minut.
Przestudzone ciastka połączyć za pomocą Nutelli lub rozpuszczonej czekolady.
Smacznego!
Rewelacyjne ciasteczka,migdałowe płatki z Lidla mam więc jutro zrobię takie smaczne ciasteczka dzieciom
OdpowiedzUsuńO jakie prościutkie! Wyglądają trochę jak takie francuskie kolorowe ciasteczka, zapomniałam jak się je nazywa :)
OdpowiedzUsuń