Pyszne ciasto.
Najlepszą reklamą dla niego jest fakt,
że jest to jedyne ciasto z bananami, które zjadłam
i do tego z wielkim apetytem.
- 3 bardzo dojrzałe banany (z czarną skórką)
- 2 jajka
- 100 g masła
- 150 g brązowego cukru
- 180 g mąki
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka sody
- 1 szczypta soli
Banany rozgniatamy w misce widelcem i kiedy utworzą jednolitą masę dodajemy masło i mieszamy mikserem. Dodajemy cukier, jajka, sól, sodę i wanilię a na koniec przesianą mąkę. Ciasto przelewamy do natłuszczonej keksówki i pieczemy w temperaturze 180 stopni 60 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z blaszki i pozostawimy do wystygnięcia.
Smacznego!
Uwielbiam! Nie ma nic lepszego niz pachnacy, jeszcze cieply chlebek bananowy na sniadanie...
OdpowiedzUsuńteż robiłam, jest rewelacyjne:)
OdpowiedzUsuń