- 300g makaronu do spaghetti
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1/2-1 papryki
- 400g pomidorów z puszki
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Cebulę i paprykę pokroić na małe kawałki, czosnek posiekać.
W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, szczyptę soli i podsmażyć aż cebula zmięknie.
Dodać pomidory, czosnek oraz paprykę. Wymieszać, przykryć i dusić ok. 20 minut.
Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odlać 50ml wody po makaronie i wlać do warzyw.
Dodać odcedzony makaron i wymieszać. Dodać pieprz do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.
Smacznego!
dla mnie bez mięsa jest lepsze:)
OdpowiedzUsuńPycha, wygląda super smacznie, w lidlu właśnie jest promocja na makaron do spaghetti XXL, więc u mnie dziś też takie pyszności:)
OdpowiedzUsuń