- torebka ryżu
- 3 kawałki karkówki
- sól
- pieprz
- łyżeczka Vegety
- łyżeczka ketchupu (u mnie pikantny)
- łyżeczka masła
- szklanka wody
- przyprawa do karkówki
- ostra mielona papryka
- cebula
- ząbek czosnku
Cebulę i czosnek posiekać.
Karkówkę natrzeć solą, pieprzem, ostra papryką i przyprawą do karkówki. Schować do lodówki na godzinę.
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, układamy mięso i kładziemy cebulę z czosnkiem.
Do małego garnuszka wlewamy wodę, dodajemy masło, koncentrat, Vegetę i gotujemy do połączenia składników.
Gotową zalewą polewamy mięso z ryżem.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz