poniedziałek, 21 maja 2012

Pierś z kurczaka w panierce / Chicken breast with breadcrumbs

  • pierś z kurczaka
  • 125ml wody
  • łyżeczka soli
Ciasto:
  • 100ml mleka
  • 120g mąki
  • jajko
  • łyżeczka curry
  • łyżeczka ostrej lub słodkiej papryki
  • szczypta soli
Panierka:
  • 50g bułki tartej
  • 100g płatków kukurydzianych
  • olej do smażenia
Pierś oczyścić i pokroić na kawałki.
W misce połączyć płatki kukurydziane z bułką tartą.
W drugiej misce połączyć mleko, mąkę, jajko i przyprawy.
Kurczaka maczać w cieście a następnie w panierce. Smażyć na głębokim oleju do zarumienienia. 
Odsączyć z tłuszczu i podawać z ulubionym sosem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz