- 3 jajka
- 1 mały kubek jogurtu naturalnego
- 0,5 szklanki oleju słonecznikowego
- 180g cukru
- 240g mąki pszennej tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- sok z 0,5 cytryny
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Jajka wbić do dużego naczynia i ubić mikserem, żeby się połączyły. Dodać jogurt i zmiksować. Następnie dodać olej i znowu zmiksować. Dosypać cukier, dodać sok z cytryny i ponownie ubić. Mąkę z dodatkami dodawać do masy jajecznej ciągle ubijając. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni z termoobiegiem i piec ok 35 minut.
Smacznego!
Źródło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz