- 310 g mąki
- 200 ml mleka
- 2 duże jajka
- 15 g świeżych drożdży (5 g suchych drożdży)
- 80 ml oleju
- ser zółty
- 0,5 łyżeczki soli
- salami / szynka
- sezam / mak
Do miski wsypać mąkę, dodać drożdże, ciepłe mleko, jajka, olej i sól. Dobrze wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć połowę ciasta. Ułożyć wędlinę, posypać serem i znowu wędliną. Wyłożyć drugą część ciasta i wierzch posypać makiem lub sezamem. Odstawić na 20-30 minut.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 20-25 minut.
Smacznego!
Pyszna prostota:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńŚwietne ciacho - w sam raz na szybkie śniadanko w drodze na autobus :)
OdpowiedzUsuń