- 250 g szpinaku
- 200 g bekonu
- 3/4 szklanki startego żółtego sera
- 1 cebula czerwona
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 czerwonej papryki
- 4 jajka
- 4 łyżki mleka
- sól
- pieprz
Szpinak umyć i odsączyć. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać bekon i dusić 2 minuty. Dodać szpinak i pokrojoną w kostkę paprykę, ponownie dusić 2 minuty.
Jajka roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem, wylać na patelnię do warzyw i bekonu. Smażyć aż spód się zarumieni. Zsunąć omlet na talerz i znowu ułóż go na patelni przyrumienioną stroną do góry.
Posypać startym serem i pod przykryciem dosmażyć.
Smacznego!
Wielka Encyklopedia Kuchni Polskiej
Smaczne :)
OdpowiedzUsuńLubię takie śniadania :)
OdpowiedzUsuń