wtorek, 2 czerwca 2015

Kotlet z piersi kurczaka w cieście


  • 1 pierś kurczaka
  • 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka)
  • 3 cebule czerwone
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • przyprawa do kurczaka
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz

Białka ubić na sztywną pianę.
Mięso pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Wymieszać razem, dodać sól, pieprz, przyprawę do kurczaka oraz surowe żółtka. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut.
Do mięsa dodać mąki oraz białka. Delikatnie wymieszać. 
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Smacznego!

Wielka księga specjałów siostry Anastazji 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz