środa, 3 czerwca 2015

Czekoladowe mini ciastko


  • 150 g herbatników
  • 60 g roztopionego masła
  • 200 ml kremówki
  • śmietan fix
  • 60 g cukru
  • 100 g rozpuszczonej czekolady (mleczna Goplana)

Herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Powstałą masą wypełnić 4 pierścienie (7,5x7,5 cm).
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, zostawić do przestygnięcia. W międzyczasie ubić kremówkę z dodatkiem cukru i śmietan fix. Podzielić ją na 2 części. Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszać. 
Masę czekoladową wyłożyć na ciasteczka, następnie kremówkę. Udekorować według uznania i schłodzić w lodówce. 
Delikatnie nożem oddzielić ciastka od pierścienia.

Smacznego!




Z czekoladową nutą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz