- 150 g herbatników
- 60 g roztopionego masła
- 200 ml kremówki
- śmietan fix
- 60 g cukru
- 100 g rozpuszczonej czekolady (mleczna Goplana)
Herbatniki pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Powstałą masą wypełnić 4 pierścienie (7,5x7,5 cm).
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, zostawić do przestygnięcia. W międzyczasie ubić kremówkę z dodatkiem cukru i śmietan fix. Podzielić ją na 2 części. Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszać.
Masę czekoladową wyłożyć na ciasteczka, następnie kremówkę. Udekorować według uznania i schłodzić w lodówce.
Delikatnie nożem oddzielić ciastka od pierścienia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz