- 280 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 90 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 jajko
- 50 ml mleka
- 75 g roztopionego masła
- 2 banany
- 50 g posiekanej czekolady lub czekoladowe dropsy
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól.
W drugiej, większej misce rozgnieść banany, dodać cukry, jajko, mleko oraz rozpuszczone i przestudzone masło. Za pomocą widelca lub trzepaczki połączyć składniki.
Do mokrych składników dodać suche, wymieszać tylko do połączenia składników, wsypać kawałki czekolady i wymieszać.
Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Do każdej wyłożyć ciasto i piec około 25 minut.
Smacznego!
Mmm, pyszności! :)
OdpowiedzUsuń