środa, 5 września 2012

Omlet Celestine / Omelette Celestine


  • 4 jajka
  • 4 łyżki wody gazowanej
  • konfitura lub dżem
  • szczypta soli
  • cukier puder
  • cukier waniliowy
  • masło
  • 1 łyżka brandy

Jajka ubić z wodą i szczyptą soli i usmażyć na maśle złocisty omlet. Posmarować go dżemem i polać brandy, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Smacznego!


3 komentarze:

  1. Uwielbiam omlety. :) Ten wygląda bardzo apetycznie, a zwłaszcza, jeśli jest polany takimi pysznościami. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dodałabym masło orzechowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja jestem uprzedzona do omletu. Pierwszy raz mi się nie udał i już nie wiem czy kiedyś jeszcze odważe się go zrobić..

    OdpowiedzUsuń