- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 100g gorzkiej czekolady
- 100g roztopionego masła
- 5 łyżek wiórek kokosowych
- 6 łyżek mleka + 1 do rozpuszczenia czekolady
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masło roztopić i przestudzić.
Czekoladę rozpuścić z łyżka mleka.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i cukrem.
W osobnej misce wymieszać jajko z mlekiem oraz masłem.
Suche składniki połączyć z mokrymi.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kokos a do drugiej kakao.
Formę wyłożyć papilotkami. Wyłożyć po łyżce ciasta jasnego i ciemnego.
Piec około 20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz