piątek, 2 listopada 2012

Babeczki czekoladowo kakaowe / Chocolate cocoa muffins


  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 100g roztopionego masła
  • 5 łyżek wiórek kokosowych
  • 6 łyżek mleka + 1 do rozpuszczenia czekolady

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Masło roztopić i przestudzić.
Czekoladę rozpuścić z łyżka mleka.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i cukrem.

W osobnej misce wymieszać jajko z mlekiem oraz masłem.
Suche składniki połączyć z mokrymi.

Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kokos a do drugiej kakao.

Formę wyłożyć papilotkami. Wyłożyć po łyżce ciasta jasnego i ciemnego.
Piec około 20 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz