- 150 g masła
- 120 g brązowego cukru
- szczypta soli
- 3 roztrzepane jajka
- 0,5 łyżki kawy w proszku
- 170 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 1 łyżka mleka
- płatki migdałowe do posypania
Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Masło utrzeć z cukrem i solą na puszystą masę. Stopniowo dodawać roztrzepane jajka i kawę.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pokruszone migdały (mogą być płatki) i wymieszać delikatnie z masą. Dodać do całości łyżkę mleka.
Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać płatkami.
Piec 30-35 minut.
Ciasto pozostawić w piekarniku na 10 minut po czym wyjąć i wystudzić na kratce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz