- 150 g mąki
- 100 g masła
- 1 żółtko
Masa
- 200 g gotowej masy krówkowej
- 45 g masła
- torebka Decorada karmel Delecta
- 100 g gorzkiej czekolady
Składniki na babeczki zagnieść na jednolitą masę i schować do lodówki na godzinę.
Foremki wysmarować masłem i wylepić ciastem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut.
Masło utrzeć mikserem na jasną masę, dodawać po jednej łyżce masy krówkowej. Pod koniec wsypać karmelki Delecta i wymieszać. Schłodzić w lodówce godzinę. Po tym czasie wyłożyć masę do babeczek.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Łyżeczką wylewać na karmel w babeczkach.
Smacznego!
Jestem strasznym łakomczuchem i takie babeczki tak kuszą .. <3
OdpowiedzUsuń