poniedziałek, 14 grudnia 2015

Kruche babeczki z karmelem

Babeczki
  • 150 g mąki
  • 100 g masła
  • 1 żółtko
Masa
  • 200 g gotowej masy krówkowej
  • 45 g masła
  • torebka Decorada karmel Delecta
  • 100 g gorzkiej czekolady

Składniki na babeczki zagnieść na jednolitą masę i schować do lodówki na godzinę.
Foremki wysmarować masłem i wylepić ciastem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut.

Masło utrzeć mikserem na jasną masę, dodawać po jednej łyżce masy krówkowej. Pod koniec wsypać karmelki Delecta i wymieszać. Schłodzić w lodówce godzinę. Po tym czasie wyłożyć masę do babeczek.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Łyżeczką wylewać na karmel w babeczkach.

Smacznego!



1 komentarz: