środa, 16 marca 2016

Czekoladowe jajko

Pyszne czekoladowe jajeczka. Przepis bierze udział w konkursie Wedel


  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • serek waniliowy
  • galaretka z delicji
  • balony

Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić.
Baloniki delikatnie nadmuchać nadając im kształt jajka i umyć pod bieżącą wodą. Natłuścić je olejem (nie jest to konieczne, ale ułatwi odejście balonów od czekolady). Maczać w płynnej czekoladzie. Powiesić na sznurku za ogonek balona i czekać aż czekolada całkowicie zastygnie. 
Szpilką przebić balony, usunąć je delikatnie ze skorupki czekoladowego jajka, wypełnić ulubionym serkiem i udekorować galaretką wyciągniętą z delicji.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz