- 700 g mięsa mielonego
- 8 pszennych tortilli
- 1 cebula
- 500 ml pasty pomidorowej
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 8 łyżek śmietany
- 1 łyżka kakao - opcjonalnie
- słodka papryka
- ostra papryka
- pieprz cayenne
- sól
- pieprz
Na łyżce oliwy podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać mięso mielone i razem usmażyć. Ewentualny nadmiar tłuszczu wylać z patelni.
Dodać pastę pomidorową i smażyć kilka minut aż zgęstnieje. Dodać kakao oraz pozostałe przyprawy według własnego gustu.
Na koniec dodać odsączoną fasolę i wymieszać.
Każdy placek tortilli wysmarować śmietaną, wyłożyć farsz i zawinąć.
Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i ułożyć przygotowane wcześniej placki.
Piec około 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz