- 240 g mąki
- 150 g cukru
- 110 g orzechów włoskich
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 3 dojrzałe banany
- szczypta soli
- 1/4 łyżeczki sody
- 110 g roztopionego masła
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
W dużej misce połączyć ze sobą mąkę, cynamon, sól, cukier, proszek do pieczenia, sodę i orzechy.
W drugiej misce zmiksować banany, jajka, masło i aromat.
Suche składniki wymieszać z mokrymi. Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 55-60 minut. Studzić na kratce.
Smacznego!
świetny przepis!
OdpowiedzUsuńAleż śliczny! Uwielbiam chlebki bananowe :)
OdpowiedzUsuń