- 3 jabłka
- 2 łyżeczki cynamonu
- sok z 0,5 cytryny
- 1 łyżka oleju
- 5 jajek
- 100g mąki
- 70g cukru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Polać sokiem z cytryny i
posypać cynamonem. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać
olej i rozprowadź po całej powierzchni. Na blaszkę wyłożyć jabłka.
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier. Następnie dodawać
po jednym żółtku. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połącz
składniki.
Ciasto wylać na jabłka i równomiernie rozsmarować. Piec
przez 20-25 minut.
Blaszkę z gorącym biszkoptem wyjąć, przykryć ściereczką i
odwrócić do góry nogami. Delikatnie ściągnąć papier do pieczenia, ponownie
przewrócić biszkopt i zwinąć w roladę.
Smacznego!
Źródło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz