- podwójna pierś z kurczaka
- 0,5 szklanki mąki
- czubata łyżeczka papryki ostrej
- pieprz
- łyżeczka czosnku w proszku
- duża szczypta soli
- 2 jajka
- 1/3 szklanki mleka
- szklanka bułki tartej
- szklanka płatków kukurydzianych
Mięso myjemy i kroimy na małe kawałki.
Do jednej miski wsypujemy mąkę, paprykę, pieprz, sól, czosnek i mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka i dolewamy mleka. Mieszamy aż jajka połączą się z mlekiem.
W trzeciej misce mieszamy bułkę tartą z płatkami.
Mięso maczamy w jajku, potem w mące z przyprawami, znowu w jajku i na koniec w bułce z płatkami.
Smażymy w rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!
ale bym zjadła!
OdpowiedzUsuńTez takie robię i nawet podobne przyprawy dodaję;)
OdpowiedzUsuń