- podwójna pierś z kurczaka
 - 0,5 szklanki mąki
 - czubata łyżeczka papryki ostrej
 - pieprz
 - łyżeczka czosnku w proszku
 - duża szczypta soli
 - 2 jajka
 - 1/3 szklanki mleka
 - szklanka bułki tartej
 - szklanka płatków kukurydzianych
 
Mięso myjemy i kroimy na małe kawałki.
Do jednej miski wsypujemy mąkę, paprykę, pieprz, sól, czosnek i mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka i dolewamy mleka. Mieszamy aż jajka połączą się z mlekiem.
W trzeciej misce mieszamy bułkę tartą z płatkami.
Mięso maczamy w jajku, potem w mące z przyprawami, znowu w jajku i na koniec w bułce z płatkami.
Smażymy w rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!
ale bym zjadła!
OdpowiedzUsuńTez takie robię i nawet podobne przyprawy dodaję;)
OdpowiedzUsuń