- 500 g słoniny
- 150 g wędzonego boczku
- 1 cebula
- 1 łyżeczka suszonego cząbru
- sól i pieprz
Pokrojoną w drobną kostkę słoninę wrzucić do wysokiego rondelka i gotować. Gdy zacznie się topić dodać pokrojony boczek i smażyć aż skwarki się zarumienią. Dodać posiekaną cebulę oraz przyprawy. Chwilę całość podsmażyć i przelać do czystych słoików. Zostawić do ostygnięcia.
Smacznego!
Eh, niestety kiedyś lubiłam za bardzo i mam teraz pokutę - wysoki poziom cholesterolu i problemy z sercem. Niestety smaluszkowi musiałam powiedzieć "papa" i zastąpić na tłuszcze roślinne, które obniżają cholesterol...
OdpowiedzUsuńProsze nie laczyc tluszczu i jajek z cukrem (sacharoza) i innymi chemicznymi slodzikami to nie bedzie problemow z poziomem cholesterolu :-)
OdpowiedzUsuń